Reacties

27/05: Zonder Jihad StraatGeef toe, het Vlaams Belang heeft hiermee een schitterende parodie in de verkiezingsstrijd geworpen, maar het Vlaams Belang staat nu niet echt in m'n lijstje van partijen waarop ik zou willen stemmen. Dit wil echter niet zeggen dat ik 100% anti-Blok ben, want ik vind wel dat ze hun plaatsje in het landschap verdienen, alleen al omdat er zoveel mensen voor kiezen. Het enige waar ik de kriebels van krijg, is het feit dat je soms hard moet zoeken om de Blokkers te vinden: waarom komen er zo weinigen gewoon voor uit?
Sinds een jaar of drie ben ik overtuigd lid van de N-VA: een onafhankelijk Vlaanderen, een redelijk groen partijprogramma, integere mensen aan de top,... het spreekt me allemaal aan.
Tijdens de laatste verkiezingen, voor de gemeenteraad, ben ik echter niet echt trouw geweest: 'k heb toen enkele bolletjes bij de sp.a ingekleurd, maar ik vind dan ook dat er een groot onderscheid is met de komende federale verkiezingen. Vorig jaar koos je voor mensen, nu kies je ook meer voor een partij... En daar wringt het schoentje alweer, want deze campagne (klik en klik) springt ook wel in het oog. Het wordt dus eens tijd dat ik m'n prioriteiten ga bepalen: ofwel voor het Vlaamse ideaalbeeld gaan, ofwel voor het drastische klimaatbeleid van Groen!. Jammer genoeg is dat dan ook het enige dat me aanstaat in het programma van Groen!, hoewel ik het nog niet echt helemaal gelezen heb. Eender hoe, ik zal nooit op een 'gewone' partij stemmen: geef mij maar de underdogs, de (politieke) vechters met echte idealen die een duidelijk project naar voren schuiven. Het Kieskompas van De Standaard plaatste me anderzijds wel het dichtste bij Open Vld en Groen! lag het verste van mij verwijderd. Waarschijnlijk heeft dit ook wel iets te maken met de categorie van vragen waarbij je enkele mensen moet beoordelen op hun potentiŽle premierschap, want daar heb ik Groen! niet bepaald hoog ingeschat.
Ook de sp.a benadrukt meer en meer hun ecologische programma en hoewel het er wel mooi uitziet, zou ik dus liever voor de specialisten op dat vlak kiezen. De sp.a heeft echter wel een knappe website opgezet waarop je kan zien hoe zij het vervangingsscenario van de kerncentrales zien: onderaan op de pagina kan je doorklikken naar de drie te sluiten reactoren.
Maar uiteindelijk... wat zal het uitmaken? Zoveel twijfelen en nadenken en programma's lezen en testjes doen... 't Gaat over slechts 1 stem! En toch zal 't wel nog effe duren eer ik weet welke bolletjes ik ga aantikken op 10 juni. Ik hoop dat jullie er toch ook even bij stilstaan, want uiteindelijk is het wel een denkoefeningetje waard.

update: Ik was nog iets vergeten toe te voegen: De Standaard heeft niet alleen het Kieskompas online, maar ook De Wetstraat Gecovered. De blabla errond interesseert me niet, maar de foto's -door rockfotograaf Koen Bauters- zijn wel de moeite waard. Maar laat je stem op 10 juni er niet van afhangen...

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.