Reacties

23/09: Het geheim van Napoleon'k Heb eindelijk nog eens een boek uitgelezen. Vroeger -dankzij m'n dagelijkse treinrit- gingen ze er sneller vandoor, maar 'k probeer er toch nog tijd voor te maken. Het laatste uitgelezen slachtoffer was Het geheim van Napoleon van Javier Sierra. Een stukje van de achterflap:

Op een zomeravond van 1798 vallen meer dan dertigduizend Franse soldaten onder leiding van Napoleon Bonaparte Egypte binnen, dat door de Turken is bezet. Een jaar later, vlak voordat hij het land verlaat, besluit de jonge en idealistische Napoleon in zijn eentje een nacht door te brengen in de Grote Piramide van Gizeh bij CaÔro. Hij is ervan overtuigd dat Jezus van Nazareth tijdens zijn Egyptische ballingschap de formule voor het eeuwige leven had ontdekt. Maar de volgende ochtend komt Napoleon bleek en angstig weer naar buiten. (...)

Daar komt nog bij dat niemand ooit te weten is gekomen wat er tijdens die nacht precies gebeurd is. Tot zijn dood in Sint-Helena zou hij blijven antwoorden: 'Als ik het zou vertellen, zou u me niet geloven.' Het boek is bijgevolg een aaneenrijgen van fictie en werkelijkheid om de gaten in het verhaal op te vullen. Let op dat je wel je hoofd er bijhoudt, want er passeren heel wat namen in het boek... Ik ben al redelijk snel de draad kwijtgeraakt, voornamelijk omdat ik het verhaal in flarden heb gelezen en telkens weer de draad moest oppikken, maar uiteindelijk blijkt het toch niet zo'n ramp te zijn. Het verhaal is sowieso duidelijk op zichzelf. En als literaire thriller ook echt een aanrader.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.