Reacties

27/09: GigaPan.org'k Heb net een leuk speeltje ontdekt om m'n talrijke panoramafoto's eindelijk eens te delen met euhm... de hele wereld! Je moet echter wel internet en liefst ook Google Earth hebben...
GigaPan laat je toe van je eigen panorama's (van minstens 0,05 gigapixel) te uploaden, tags toe te kennen zodat ze via een zoekmachine gevonden kunnen worden, en te publiceren in Google Earth! Op die manier kan iedereen die deze zogenaamde layer geactiveerd heeft de verschillende GigaPans als een icoontje terugvinden op onze planeet en erin duiken om ze te verkennen. Echt een geweldige samenwerking met Google Earth, dat ondertussen al heel wat interessante layers telt en niet alleen meer populair hoeft te zijn voor z'n kaarten en satellietfoto's.
Ik was alvast de allereerste om het grootste marktplein, dat van m'n eigenste Sint-Niklaas, in 360 graden beschikbaar te maken! Je vindt de foto hier terug: als je zo'n scrollmuis hebt, dan hoef je dat zoom-ding aan de linkerkant niet te gebruiken en kan je gewoon rollen. Verplaatsen doe je door de foto te verslepen met de linkermuisknop ingedrukt. Een fullscreen-versie is ook altijd beschikbaar. Tijdens de komende dagen ga 'k dus verderdoen met het uitvlooien van m'n fotocollectie om alles in Google Earth te rammen! Van een schitterende web app gesproken!

Reacties geplaatst

Joris, Ik kwam op dit blog terecht via GigaPan, alwaar ik je panorama's zag. Ik heb ook een aantal panorama's liggen, maar hoe weet je of die minstens 0,05 gigapixel zijn?
Knappe foto's trouwens. Hoe ga je te werk bij het maken ervan?
03/10 11:40:56
@Christophe; 1 gigapixel = 1000 megapixel, 0,05 gigapixel is dus 50 megapixels. Wanneer je het formaat van je panorama bekijkt moet je gewoon de breedte en hoogte met elkaar vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld 5.000 x 10.000 pixels = 50.000 pixels = 50 megapixel = 0,05 gigapixel.
04/10 21:05:13
Ziezo Christophe, het eerste deel van je vragen is dus al beantwoord :)
Sorry voor de late reactie trouwens...
Tot nu toe maakte ik m'n panorama's altijd met het hoogbejaarde MGI Photovista, maar dat bestaat inmiddels niet meer. Sinds kort gebruik ik Autostitch (http://www.cs.ubc.ca/~mbrow...) en dit lijkt prima te werken: je hoeft meestal geen parameters aan te passen, het programma neemt gewoon een stapel bronfoto's en knutselt er een perfecte panorama mee in mekaar.
Op http://www.belgiumdigital.c... vind je onder 'panorama software' nog enkele programma's, maar deze zijn niet gratis.
05/10 18:09:59
Oei, 'k wou net nog een artikel schrijven over Gigapan en m'n prestaties tot nu toe, maar blijkbaar is een van de tabellen in hun databank kapot. Hopelijk krijgen ze de boel nog rechtgetrokken!

Fatal error: Uncaught exception 'Doctrine_Connection_Mysql_Exception' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 145 Table './gigapan/gigapan' is marked as crashed and should be repaired' in /usr/lib/php/Doctrine/Connection.php:671 Stack trace: #0 /usr/lib/php/Doctrine/Connection.php(639): Doctrine_Connection->rethrowException(Object(PDOException)) #1 /usr/lib/php/Doctrine/Hydrate.php(393): Doctrine_Connection->execute('SELECT g.id AS ...', Array) #2 /usr/lib/php/Doctrine/Query.php(784): Doctrine_Hydrate->execute(Array) #3 /usr/lib/php/Doctrine/Connection.php(574): Doctrine_Query->query('FROM Gigapan OR...', Array) #4 /var/www/html/index.php(20): Doctrine_Connection->query('FROM Gigapan OR...') #5 /var/www/html/index.php(132): Index->process(Array) #6 {main} thrown in /usr/lib/php/Doctrine/Connection.php on line 671
11/10 12:59:24

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.