Reacties

06/10: Ballonnen, twee fietsers en de toeristentramDeze namiddag, onder een stralend zonnetje, kwam ik buiten, zag een hoopje ballonnen in de lucht hangen, en besloot om gauw m'n camera te nemen, op m'n fiets te springen en erachteraan te gaan.
Een jaar of vier geleden was ik nog balloncrew voor de inmiddels afgedankte Profi-ballon en in die periode ging ik ook regelmatig ballonjagen: kijken of er ballonnen in de lucht hangen, de fiets nemen, en proberen om op tijd bij de landingsplaats te geraken, liefst nog voor de volgwagens er zijn. Dit laatste lukte wel vaak, maar het ging ook wel om het fietsen zelf en om de foto's. Helaas staan die foto's niet meer online, want om een of andere onverklaarbare reden ben ik m'n fotoalbum op jorisvandael.be kwijtgespeeld. In principe zou ik het kunnen reconstrueren, want de geselecteerde foto's staan nog in een aparte map op m'n schijf, maar het hele ding was ook wel aan een update toe. Ooit komt dit er wel eens van :)
Uiteindelijk ben ik op een wei in Doorselaar terechtgekomen bij de Aliplastballon. Jean-Marie Pfaff heb ik in ieder geval niet gezien. Het hele tochtje heeft ongeveer 38km aan m'n fietsbenen toegevoegd en was behoorlijk succesvol. Maar m'n conditie is door m'n bureaujob echt niet meer op peil, want ik was behoorlijk bekaf na al het remmen, opnieuw vertrekken en racen om de ballon niet uit het zicht te verliezen.
Op de terugweg passeerden me tussen Lokeren en Belsele twee toeristentrams aan ongeveer 30km/u: eentje met drie beschilderde wagens van Aquatopia, een andere met ridders erop en een wegwijzer waarop ik Henegouwen kon lezen. Even later was het mijn beurt om hen voorbij te steken want de laatste was tegengehouden door een politiepatrouille. De Aquatopiatram was dan ook maar gestopt. En daar begint het gekke deel van het verhaal: een goeie honderd meter verder passeer ik twee fietsers, een moeder en een dochter, op weg naar Waasmunster (hoewel ze uiteindelijk door het centrum van Belsele reden... Vreemd, als je de streek een beetje kent) zoals ze me wisten te vertellen. Ze spraken me aan alsof ze me al lang kenden en blij waren om me terug te zien: "heb je ons in die tram zien zitten?? We komen van bij de Volvo en vroegen of we met onze fietsen konden meerijden in zo'n tram: zij moesten immers toch naar Lier. Maar hier moesten ze dus stoppen en moeten wij verder met onze fietsen..." En zo verder. 'k Heb dan ook maar uitgelegd waar ik vandaan kwam en de moeder en haar dochter bleven even vriendelijk en enthousiast meebabbelen, tot enkele minuutjes later onze wegen al scheidden. 'k Heb dus geen flauw, maar dan ook geen flauw idee wie zij waren, maar 't was wel aangenaam om in het donker, eenzaam op de fiets, even een babbeltje te slaan met euhm... oude bekenden. Dus mochten jullie dit lezen: 't was leuk, bedankt, en misschien tot nog eens op de fiets! En in plaats van in marginale trammetjes te kruipen bij zo'n mooi weer, kan je misschien beter ook eens achter een ballon aan gaan: 't is echt boeiend en behoorlijk stevig benenwerk! Voor een beginnersopleiding ballonjagen ben ik steeds beschikbaar! :) En nu ga 'k eens naar m'n foto's kijken...

update: hieronder een selectie! Klik er eentje open en blader dan verder door op de linker- of rechterhelft van de foto te klikken.
aliplast1 aliplast2 aliplast3
aliplast4 aliplast5 aliplast6

Reacties geplaatst

Leuk item mooie foto's
27/07 20:31:59

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.