Reacties

20/10: Iedereen gelijkWaarom moet iedereen gelijk behandeld worden? En waarom zouden alle mensen gelijk moeten zijn aan mekaar?
Volgens voormalig nobelprijswinnaar James Watson zouden zwarten per definitie minder intelligent zijn dan blanken. En de hele wetenschappelijke wereld, nee, de hele wereld, stond op z'n kop. Is dit dan zo'n gekke stelling? Als zelfs iemand i.p.v. een bleke huid, een donkere huid kan hebben, waarom zouden de hersenen dan niet een tikje anders samengesteld kunnen zijn? Het is zelfs bewezen dat Afrikanen een gen hebben dat ervoor zorgt dat zij gemiddeld sterker zijn dan blanken. Ik verwijs hier met plezier naar hun topsportprestaties... Ik begrijp dus echt niet goed waarom iedereen zo in shock lijkt te zijn over deze stelling. Eén probleem: de kerel heeft nul komma nul aan bewijsmateriaal. Maar 'k heb het dan ook enkel over het idee dat al onmiddellijk wordt afgeschoten, zonder het ook maar één keer ernstig te beschouwen.
Gisteren las ik dat verschillende Belgische verzekeringsmaatschappijen vrezen dat ze klanten gaan verliezen. Belgische verzekeraars zijn nu verplicht om zowel voor mannen als vrouwen hetzelfde tarief aan te rekenen, ook al blijken vrouwen minder grote risicogevallen te zijn en leven ze gemiddeld langer. Maar de wet laat deze discriminatie van de man dus niet meer toe en vrouwen moeten vanaf nu meer betalen.
Eigenlijk kan je het zelfs op nog een andere schaal zien: de splitsing van België. Waarom moeten Vlamingen en Walen volgens sommigen per se samenblijven? Waarom moeten ze als gelijken behandeld worden? Als er een verschil in wensen en noden blijkt te zijn, waarom dan niet elk een eigen parcours uitstippelen, desnoods door gewoon heel wat meer bevoegdheden over te hevelen naar Vlaanderen en Wallonië? Waarom is ook dit zo onbespreekbaar?
En nog één voorbeeld, maar er zijn er waarschijnlijk nog meer: waarom wordt er zoveel geld uitgegeven aan ontwikkelingshulp? Ik moet dit wel even nuanceren, want ik heb het niet over alle hulp, maar wel over de hulp die ervoor zorgt dat arme Afrikaantjes toch kunstmatig in leven gehouden kunnen worden in een woestijnlandschap waar per jaar slechts één marginale druppel regen valt? Waarom kan niemand gewoon besluiten dat er op sommige plaatsen gewoon geen menselijk leven hoort te zijn, omdat de aarde er op die plek niet voor voorzien is en dus onvoldoende draagkracht biedt? Of samengevat: waarom is het het doel om ook die mensen uiteindelijk dezelfde levensstandaard als westerlingen te proberen geven? Waarom zijn zij gelijk aan ons?
En zo zijn er ongetwijfeld nog meer gelijkaardige situaties die aansluiten bij dit verhaal. Ik begrijp echt niet waarom men steeds die grote gelijkheid probeert na te streven, op zoveel vlakken. Durf eens in te zien dat er verschillen zijn in deze wereld!

Reacties geplaatst

Met dit betoog ben ik het toch niet eens. Punt 1, hij heeft idd absoluut geen enkele grond voor deze bewering. Dus hoort hij hem niet te maken.
Punt 2, Op al uw voorbeeldjes kan je precies het tegengestelde beweren. Waarom een verschil in verzekering tussen man en vrouw? Omdat de vrouw gemiddeld slechter kan parkeren? Deze bewering slaat natuurlijk nergens op, en dat is ook mijn bedoeling. Omdat gemiddeld mannen vaker met de auto rijden, en dus meer in ongevallen betrokken geraken, moeten we daarom meer betalen?
Punt 3, het meest storende is de opmerking betreffende ontwikkelingshulp. Omdat bepaalde gebieden in Afrika niet meer leefbaar zijn, na dit generaties lang wel geweest te zijn, betekent niet dat er geen mensen leven. Dat die mensen dan ook nog eens slachtoffer zijn van een klimaatwijziging waarvoor vooral de westerse wereld dan ook nog eens verantwoordelijk blijkt te zijn betekent absoluut niet dat zij geen recht hebben op een menswaardig leven. Het is vooral daar waar we net meer hulp moeten investeren in plaats van minder.
Wat de splitsing van België betreft, dit boeit me niet. In de toekomst zie ik eerder een Europa met regio's. Dat hoop ik toch.
Om maar even te zeggen dat ik het voor een keer niet met je eens ben.
22/10 17:25:43

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.