Reacties

01/01: Gezond RechtsAfgelopen weekend stond er in Het Laatste Nieuws een dubbelinterview met Jean-Marie Dedecker en Bart De Wever, uitgesmeerd over twee pagina's. De wonden van het mislukte inlijven van Dedecker bij de N-VA zijn blijkbaar helemaal geheeld en ze komen weer goed overeen met mekaar. Maar zouden ze dan niet even goed samen een partij kunnen vormen, of een kartel? Een recente peiling van De Standaard en de VRT toonde aan dat, in het geval dat het nu nieuwe verkiezingen zouden zijn, alles ongewijzigd zou blijven, behalve dat het Vlaams Belang ongeveer 3,5% zou verliezen aan Lijst Dedecker. Het kartel CD&V/N-VA zou ongewijzigd blijven, maar intern zou er wel een verschuiving richting N-VA gebeuren.
LDD is dus een stevige groeier, maar heeft nog wat tijd nodig om een stabiele partij te worden, aangezien LDD nu alleen maar voor Dedecker zťlf lijkt te staan en te weinig concrete fundamenten heeft. Een zeepbel die gemakkelijk kan springen dus. Met de N-VA erbij zou het geheel al een stevige basis krijgen en klaar zijn voor het echte werk. En dat echte werk bestaat dan uit een partij die staat voor een stevig no-nonsense beleid en een die kiest voor een onafhankelijk Vlaanderen. LDD krijgt een garantie op stabiliteit, en als geheel sowieso ook meer stemmen en de N-VA krijgt meer slagkracht dan nu als klein aanhangsel van CD&V, dat openlijk een onafhankelijkheidsscenario afzweert en alleen voor een deftige staatshervorming wil gaan, maar die -zoals iedereen weet- er pas zal komen when hell freezes over.
En het beste van al: hiermee zou het Vlaams Belang ineens van de kaart geveegd worden. Wie zou dan nog op een partij willen stemmen die niks kan betekenen o.w.v. de racistische verwijten en het cordon sanitaire dat hun compleet verlamt? De proteststemmers kunnen terecht bij Dedecker, die misschien concreet iets kan betekenen voor hen, en de Vlamingen kunnen terecht bij De Wever, die als enige nog echt zou kunnen slagen in een project van onafhankelijkheid. Alleen zullen zij het aanpakken zoals het hoort, en daarom heb ik als titel ook een kort citaat uit het interview genomen. Het stelde in de tekst helemaal niks voor, maar zou dit geen perfecte slogan kunnen zijn voor deze Nieuw-Vlaamse Lijst - of hoe je 't ook wil noemen? Gezond Rechts, als effectief en nuttig alternatief voor extreem rechts.
Tussen haakjes, van mij hoeft er nu onmiddellijk zelfs geen splitsing meer te komen. "BelgiŽ" is verre van een ideaal framework om dit bedrijf met tien miljoen medewerkers te laten draaien, maar het allerergste vind ik de besluiteloosheid. Deze 200 verloren dagen zijn volgens mij heel wat nadeliger dan je zou vermoeden. Neem het voorbeeld van de mechanische Turk: een variant hierop was een machine die bedrijven succes zou garanderen op basis van zijn intelligente beslissingen. Een druk op de knop en het ding zou je bedrijf de goeie kant opsturen. Uiteindelijk bleek het om een hoax te gaan, maar uiteindelijk hadden de bedrijven wel een stevige vooruitgang geboekt door deze mirakelmachine. De verklaring? Ook al spuwde het apparaat willekeurige antwoorden uit, het feit dat er zo snel beslissingen werden genomen, ook al waren het niet de juiste, zorgde voor de vooruitgang. En hier zie ik net hetzelfde gebeuren: er wordt al veel te lang ter plaatse getrappeld om toch maar het juiste, meest evenwichtige, meest rechtvaardige,... scenario te vinden om ons land mee te regisseren. Gewoon de knoop doorhakken en kiezen voor 1 scenario om uit te voeren, zou zoveel beter zijn. Op voorwaarde dat dit scenario dan ook door iedereen onmiddellijk wordt aanvaard en als positief project wordt uitgevoerd, met alle schouders eronder, alle hens aan dek, enz. Maar ja, ook dit gebeurt waarschijnlijk when hell freezes over. Ik hou het weeerbericht alvast in de gaten.

Reacties geplaatst

Ik kan me volledig vinden in wat je hier zegt. Het oeverloze heen-en-weergepraat heeft ons land meer schade berokkend dan iedereen beseft. En dan niet alleen economisch, maar ook, en zeker, wat betreft onze internationale reputatie. Een heel spijtige zaak. Gelukkig dat we niet gesplitst zijn, of we zouden helemŗŗl tussen de mazen van het internationale politieke net gesukkeld zijn. Flanders? Isn't that the capital of Brussels? Zoiets.
02/01 18:26:50

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.