Reacties

04/01: Open up broadband fastVolgens een persbericht van Reuters heeft de Europese Commissie BelgiŽ gewaarschuwd om zo snel mogelijk concrete plannen te maken voor het openbreken van de breedbandmarkt. Het is echter voornamelijk Belgacom dat wordt geviseerd voor het niet willen openstellen van het snelle VDSL-netwerk, maar de EC vermeldt ook dat in BelgiŽ eerder hoge internettarieven worden gehanteerd, in vergelijking met de buurlanden. BelgiŽ heeft nochtans een breedbandpenetratie van 23,9%, tegenover het Europese gemiddelde van 18,2%, maar van die Belgische markt heeft Belgacom wel 46,8% in handen. Geen gezonde situatie dus...
Gerechtelijke stappen zijn enkel nog te vermijden if it is done fully and quickly, en ze zullen nauwkeurig toekijken hoe het probleem wordt opgelost.
Jammer dat er niks over Telenet wordt geschreven, dat nu als enige operator het kabelnetwerk mag uitbaten, zonder enige concurrentie. Maar misschien is het toch de moeite waard om het resultaat van deze gevraagde vernieuwingen af te wachten, hoewel ik vrees dat BelgiŽ alweer niks zal doen en dat het proces van de EC onvermijdelijk zal zijn. Misschien heeft de Dag van de download toch iets uitgehaald? Laat het ons hopen.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.