Reacties

06/02: Wind waait hond't Is weer een tijdje windstil geweest op m'n weblog, maar daar was natuurlijk een goeie reden voor, nl. een reisje naar Florida! 't Is de bedoeling om binnenkort wat foto's online te zetten, dus hopelijk kan ik jullie binnenkort wat laten meegenieten.
Terug thuis viel m'n oog als vanzelf op een klein artikeltje in Het Laatste Nieuws. Je zou er zo overgelezen hebben, maar magische krachten trekken m'n aandacht er uiteraard altijd naartoe: in 2007 is er in vergelijking met 2006 bijna 50% meer geÔnstalleerd windvermogen bijgekomen in ons land! Momenteel trekken we volgens de European Wind Energy Association theoretisch 287 MW uit de lucht. In de 27 lidstaten tellende Europese Unie staan we daarmee op de 13e plaats en in totaal kan Europa nu 3,7% van z'n stroomverbruik uit wind halen. 'k Vind natuurlijk altijd dat ons land nog beter moet doen, maar eens de off-shoreparken online zullen zijn, maken we gegarandeerd een grote sprong in de lijst. Nog even geduld dus...
Man Bijt Hond heeft trouwens een mooie reportage gemaakt over de Honderdbundermolen, een van de windmolens van Ecopower. YouTube laat je meekijken.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.