Reacties

15/03: The Paris HitchVorig jaar in april, 'k weet niet meer precies wanneer, vertrok ik op een vrijdag na 't werk richting Disneyland. Onderweg, net na de eerste pťage, stopte ik in een van de tankstations en zag vier jongens en meisjes staan met een groot kartonnen bord vast, en felgekleurde t-shirts aan. Ikke geÔntrigeerd natuurlijk. Op het bord stond "PARIS - for charity". Blijkbaar waren ze van de University of Bath en waren ze in teams van twee op weg naar Parijs: The Paris Hitch dus. "Hitch", want alhoewel het de bedoeling is om zo snel mogelijk vanuit Bath aan de Eiffeltoren te geraken, mag het geen geld kosten.
Ik had dus twee teams in m'n auto zitten en liet hen de keuze tussen uitstappen aan het laatste tankstation aan de luchthaven van Parijs, of om mee te rijden naar Disneyland. Disneyland ligt wel een goeie 30 km van Parijs af, maar daar konden ze rechtstreeks de RER nemen richting centrum. Het andere team moest proberen om van aan de luchthaven in het centrum te geraken, hetgeen me niet zo vanzelfsprekend leek, want wie maakt er nog een stop op enkele kilometers van z'n bestemming?
'k Had hun nog m'n e-mailadres meegegeven, zodat ze me konden laten weten hoe het was afgelopen. Wat het ene team gedaan had weet ik niet meer precies, maar het team dat aan de luchthaven was uitgestapt, was als tweede gearriveerd. TrŤs bien! Blijkbaar hadden ze iemand gevonden die hen rechtstreeks naar de voet van de Eiffeltoren wou brengen.
De afgelopen maanden Googlede ik af en toe een keer, op zoek naar de volgende datum voor The Paris Hitch en gisteren had ik plots prijs! Van 11 tot 13 april, en wegens de grote interesse misschien ook tijdens het weekend daarna, trekken de studenten van Bath weer richting Parijs!
'k Heb dus wel zin om me weer richting Disneyland te begeven... En als ik ga, dan stop ik in elk benzinestation!

Reacties geplaatst

Net ontdekt: het team dat als tweede aankwam heeft toen een blogpost geschreven. En 'k word er blijkbaar in vermeld als a Belgian guy going to Disneyland :)
http://www.travelblog.org/E...
13/03 14:57:39

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.