Reacties

02/07: Sint-Niklaas kermisSinds een tijdje is de stad Sint-Niklaas op zoek naar een nieuwe identiteit. Een van de stappen is het zoeken naar een nieuwe slogan, om Sint-Niklaas terug op de Vlaamse kaarten te zetten en het centrum weer onder de aandacht te brengen. Een heel goed initiatief, want Sint-Niklaas moet qua reputatie de naam "stad" terug waard worden.
Vandaag lees ik in de nieuwsbrief van het stadsbestuur het programma voor de jaarlijkse Sint-Niklaas kermis. Alweer Sandrine die komt optreden. Ah ja, want zij is toch van Sint-Niklaas... (ondertussen woont ze in Beveren, maar da's niet belangrijk.) Dat dit argument al elke keer werd gebruikt en dat ze telkens opnieuw van de partij is, lijkt geen probleem te zijn. Het houdt daar echter niet op, want het gaat verder met de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst, Garry Hagger, Willy Sommers, "nonkel Jan uit Familie", Paul Severs, enz... Elke dag valt er wel iets superbanaals te beleven.
Da's nog erger dan de gemiddelde setlist op een marginaal podium in Blankenberge!
Waar denkt Sint-Niklaas te komen als het nooit eens ontsnapt uit die dorpsmentaliteit? We hebben een peperduur nieuw centrum rond het grootste marktplein van het land met daarrond ongeveer 70.000 inwoners. Er stijgen elke zomer een massa luchtballonnen op tijdens het bekende ballonevenement op de markt, maar ook hier loop je op zondag de hele dag tussen de marcherende brandweerkorpsen en hun blaaskapellen. Om horendol te worden.
Sint-Niklaas, 't is dringend tijd voor wat beter werk!

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.