Reacties

03/08: Dodentocht 2008Volgende week vrijdag is het weer zover: met het nummer 1370 zal ik om 21u aan de start staan in Bornem, maar of ik net zoals vorig jaar ook weer zal aankomen in Bornem valt te betwijfelen. M'n conditie is er nogal erg aan toe en trainen heb ik niet gedaan. Vorig jaar had ik ook quasi niks gedaan als voorbereiding, maar toen was ik er in ieder geval helemaal niet zo erg aan toe als dit jaar: gisteren wandelde ik 30km en 'k ben na afloop in m'n bed moeten kruipen. Vanmorgen stapte ik zelfs een beetje scheef richting bakker, want m'n linkerbeen haperde bij elke stap. En dan moet je je voorstellen dat je na die kleine 6u wandelen je er nog een keer aan begint. Daarna nog een keer, en tenslotte nog eens tien kilometer als finale... Da's dan 100km. Ik word er gewoonweg depressief van...
Eind juli verscheen in de krant nog een persbericht dat er dit jaar een recordaantal deelnemers wordt verwacht voor deze editie: de voorinschrijvingen hadden blijkbaar als een trein gelopen. Volgens mij is er echter wel een fout in hun telling geslopen, want naast de brief van de organisatie waarin ik werd bedankt voor m'n inschrijving en betaling voor startnummer 1370, kreeg ik nog eens net dezelfde met nummer 11223. Als die "dubbele" inschrijvingen werden meegeteld, dan kom je inderdaad aan een record... Laat ons hopen dat het aantal deelnemers uiteindelijk geen teleurstelling zal worden.
Gisteren had ik er helemaal geen zin meer in, maar vandaag gaat het alweer iets beter. De nacht van vrijdag op zaterdag is altijd moordend zwaar voor mij en als ik het daar al lastig krijg na 30km, dan ziet het er helemaal niet goed uit. Laat me alsjeblief de zonsopgang nog halen... De energiestoot die je krijgt van de zon te zien opkomen is fenomenaal. Nu ja, op voorwaarde dat de zon zal schijnen natuurlijk. Vorig jaar was het een mooie zomerse dag, dus hopelijk hebben we dit jaar nog een keer geluk.
'k Laat jullie ongetwijfeld nog weten hoe het met mij is afgelopen, maar tijdens de tocht kan je me natuurlijk ook volgen via de tracking op www.dodentocht.be.

Reacties geplaatst

Hey!
Ik neem voor de eerste keer deel aan de dodentocht en hoop toch wel halverwege te geraken.
Veel succes gewenst dit weekend!
05/08 10:02:20
Dag Wouter,
Heb je enige voorbereiding gehad of niet? En hoe oud ben je? Niet dat voorbereiding zo belangrijk blijkt te zijn, want vorig jaar had ik ook quasi niks gedaan en haalde ik de finish wél, na heel wat mislukte pogingen. Dit jaar ziet het er echter al heel wat somberder uit... Veel succes!! Wat is je startnummer trouwens?
05/08 10:41:31
Hey,
Ik ben vorige maand 3 weken naar Noorwegen getrokken en heb daar heel wat kilometers gewandeld... hopelijk voldoende om goed voorbereid te kunnen vertrekken. Ik ben net 24 geworden en doe jaarlijks aan wat wandeltochten mee, doch meestal maar rond de 30 km.
Heb nog geen startnummer, ik zou me vrijdagmiddag gaan inschrijven of is het dan te laat?
05/08 14:33:45
proficiat met je prestatie!!!

Ikzelf voel me nogal kapot, het parcours was loodzwaar dit jaar, héél veel kasseien & onverharde veldwegels. Gelukkig was het fantastisch weer!

Tot volgend jaar?

PS mijn nr gisteren was 7883
10/08 12:28:05
Blijkbaar moet ik je tussen Steenhuffel en Buggenhout voorbij gelopen zijn, ik was voor mijn eerste deelname na 100 km binnen om 18.34. Wat ik zelf geen slechte tijd vind :)

Voorbereiding: sinds september had ik al 1460 km in mijn boekje mogen noteren.

Proficiat alvast met je volle tocht
10/08 19:16:33
Bedankt voor jullie reacties en natuurlijk ook een dikke proficiat! En euh... tot volgend jaar he!!
11/08 21:31:44
Nog 162 dagen !
03/03 12:08:57

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.