Reacties

13/04: Ja, mijn scherm is roos, en dan??M'n weblog ligt hier weer op apegapen... Effe iets aan doen :)
Elke week loop ik wel eens langs op groenhuis.org, een weblog met quasi elke dag een update rond groene of duurzame thema's. Regelmatig voel ik wel een kriebel om te reageren, want sommige zaken lijken me toch eerder fout, vergezocht, of te verregaand, maar uiteindelijk zou ik dan enkel een zeurpiet zijn, want m'n positieve reacties hou ik voor mezelf. Da's geen goeie instelling, dus dan reageer ik liever niet :)
Tussen haakjes, ik ben dus meer van het principe dat we ons huidige leven kunnen blijven leven zoals nu, maar met ingrijpende wijzigingen aan het onderliggende systeem, i.p.v. de levenswijze zelf. Zo zijn alle lampen in ons appartementje spaarlampen en draait alles op goedkope groene stroom van de windmolens van Ecopower. Nog steeds licht, en nog steeds tv, maar duurza(a)m(er). Ga toch maar eens kijken op hun weblog, 't is echt de moeite waard.
Wat ik dus wou zeggen... Een van de artikels op hun weblog gaat over het tooltje f.lux. De maker stelt dat onze ogen op elk moment van de dag het juiste licht verwachten, of beter de juiste tint van licht. 's Avonds wil je lichaam immers geen blauwe gloed op je gezicht zien schijnen terwijl je met je laptop op je schoot zit. Het verwacht voor het slapengaan immers een andere lichtkleur dan overdag. Logisch, lijkt me.
Nadat je je locatie hebt aangegeven, volgt het programma het dagverloop en zal zo geleidelijk aan de warmte van het uitgestraalde licht aanpassen. Momenteel, 23u48, is m'n scherm dus eerder rozig-warm.
Of het echt iets uithaalt weet ik niet, maar volgens mij is het toch een goed idee en zou het wel eens kunnen kloppen. Ik las al eerder dat 's avonds nog gauw de e-mails checken overeenkomt met het drinken van een paar koppen koffie, dus laat ons hopen dat f.lux er alvast cafeÔnevrije van maakt.

Reacties geplaatst

Zoals je ziet lezen wij ook andere sites ;-)
Sommige van onze dingen zijn misschien vergezocht, maar we willen toch vaak de randen van de groene mogelijkheden aftasten. Dan weten de mensen ten minste tot waar ze kunnen gaan.
Btw. Reageren mag je nog altijd doen hoor. Ik probeer trouwens altijd ons standpunt te verdedigen met de nodige argumenten. Zo leren andere lezers er ook nog iets van bij.
Ik ben trouwens ook van het behoud van ons huidige comfort en dan technische middelen gebruiken om de ecovoet te verlagen. Hier verschil ik grondig van mening met de LIM (Low Impact Man).
15/06 06:42:46
Op 7 juli heb ik daar trouwens al een artikel over klaar, LIM versus GIM. Terwijl de LIM gaat voor de LOW-tech oplossingen zoals kringwinkel, minder het licht aandoen, in de kou zitten om te besparen, emmertje water halen voor het toilet, ga ik voor investeringen om mijn ecovoet te doen dalen zonder iets aan het comfort te veranderen. Biopellets voor verwarming, 2 PV installatie, automatische pomp voor de toiletten en de wasmachine, LED-verlichting enz.
Ik nodig je trouwens uit op de openklimaathuizendagen op 8 nov (zondag) om eens een kijkje te komen nemen in onze woning.
15/06 06:46:56
Je kunt je nog steeds inschrijven (vrijblijvend natuurlijk) op de volgende site http://www.bondbeterleefmil...
Onze woning staat in het lijstje.
Qua technische oplossingen hebben we heel wat te bieden.
15/06 06:48:11

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.