Reacties

24/08: Jong N-VA doet het zelfIk kreeg zonet deze e-mail van de jongerenploeg van de N-VA:

Op maandag 29 augustus steekt Jong N-VA de handen uit de mouwen. Wij zullen die dag, in samenwerking met vzw Knok (de belangenbehartiger), de directie en het lerarenkorps, het Vlaams schooltje in Komen een grondige opknapbeurt geven. (...)
Terwijl Vlaanderen elk jaar om en bij de § 10 miljoen betaalt voor het Franstalig faciliteitenonderwijs in de Rand, weigert de Franstalige Gemeenschap al jaren het Vlaams Schooltje in Komen te erkennen en bijgevolg te subsidiŽren. De gevolgen hiervan zijn voelbaar: het leerlingenaantal stagneert, pesterijen zijn dagelijkse kost, het gemeentebestuur werkt volledig tegen, de school verkommert,...


En ik die dacht dat we met de jaarlijkse miljardentransfers naar WalloniŽ het ergste wel al gehad hadden. Als je het vervolg van de e-mail wil kennen, dan klik je hieronder:

Om duidelijk te maken dat Jong N-VA het Vlaams Schooltje in Komen niet vergeten is en zeker niet in de steek laat, gaan we op maandag 29 augustus (vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar), een dag onze handen uit de mouwen steken om het schooltje en de bijhorende gebouwen op te knappen. Verven, afbreken, wegslepen, snoeien,... niets is ons teveel die dag.

Concreet ziet ons programma er als volgt uit:

- Zondagavond wordt er omstreeks 17u verzameld in Komen (Kastelenlaan 109 ). We installeren ons (matje en slaapzak niet vergeten!!!). 's Avonds eten en drinken we iets. Er komt een gastspreker straffe Vlaamse en nationalistische verhalen over Komen, Voeren, Sinn Fein, HB,... vertellen en zingen. Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond!

- Maandagmorgen met zijn allen vroeg uit de veren want om 8.30u beginnen we met onze opruim- en opkalefater-actie! De actie duurt tot een uur of zes 's avonds. Daarna eten we nog iets, ruimen we op en gaan terug naar huis.

Praktisch om in Komen te geraken:

- Zondag zullen er auto's van de ijzerbedevaart (de N-VA schuur) rechtstreeks naar Komen rijden. Schrijf u hiervoor in bij Tony Tilkens: op tony.tilkens at n-va.be of 0486/ 731 271
- Voor de mensen die pas maandag kunnen opkomen is er geen probleem maar probeer wel tijdig daar te zijn. Wie maandagmorgen vanuit Leuven mee wil gaan kan meerijden met Theo Francken, tel: 0478/ 21 07 61
- Uiteraard kan dit alles ook via het openbaar vervoer. Zie op www.nmbs.be. Er is een station in Komen en het is, ook in het weekend, goed bereikbaar.

Als je meedoet met deze unieke actie, moet je wel inschrijven. Dit kan bij Steven De Wulf op steven.dewulf at n-va.be of telefonisch op: 0476/87 95 94

Deze actie is uiteraard volledig gratis, Vlaanderen en Jong N-VA danken hun vrijwilligers ;-)

Namens Jong N-VA
Sebastian Luyten
voorzitter Jong N-VA
Sebastian.Luyten at n-va.be
0479/ 326929

Met vriendelijke groeten,

Fons Duchateau
stafmedewerker

Nieuw-Vlaamse Alliantie
De Barricade
Liefdadigheidsstraat 39 - 1210 Brussel
tel. 02 219 49 30
fax 02 217 35 10
fons.duchateau at n-va.be - www.n-va.be
kbc 435-0315141-68 (ledenadministratie)

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.