Reacties

11/09: waterstofpilletjeIk volg al geruime tijd de ontwikkelingen op het gebied van waterstof als toekomstige brandstof voor onze auto's. Een van de grootste problemen tot nu toe was het opslaan van die waterstof. De motoren of brandstofcellen zijn wel nog zeer duur, maar de technieken om ze te maken waren al ver gevorderd. De vereiste waterstof opslaan, daarentegen, was een ander paar mouwen: ofwel moest dit onder vloeibare vorm gebeuren (maar dan moet het gas tot -250įC gekoeld worden), ofwel in z'n originele gasvormige toestand, maar dan onder immens hoge druk. En dan nog was heel wat ruimte nodig.
Deense onderzoekers zijn er nu in geslaagd om waterstof op te slaan als een soort tablet. Een enorme vooruitgang dus! Het brengt de waterstofeconomie weer wat dichterbij, maar er zijn echt nog heel wat meer barriŤres te overwinnen dan deze. Denk maar aan het (milieuvriendelijk) produceren, opslaan, transporteren en verdelen van waterstofgas...

Reacties geplaatst

Het probleem is nog groter dan je kan vermoeden...
als we nu plots zouden overschakelen op waterstof en dus de vervuiling in de atmosfeer sterk zou dalen, zou de 'global warming' nog eens zo snel gaan. Dit omdat diezelfde vuilpartikels zorgen voor een counter effect voor global warming nl. Global dimming!

check BBC > Horizon

dus Hydrogen klink inderdaad aantrekkelijk...
maar zijn we er werkelijk klaar voor?
25/09 09:48:23
Bedoel je dit artikel?
-> http://www.bbc.co.uk/sn/tvr...
Je schijft echter "als we nu plots zouden overschakelen": vergeet niet dat dit gewoon onmogelijk is. De eerste groene energie wordt rechtstreeks gebruikt om het elektriciteitsnet te voeden. Pas wanneer er overschot aan capaciteit is, kan die benut worden om waterstofgas te maken.
Volgens een presentatie van Shell Hydrogen zullen de eerste jaren nog voornamelijk koolwaterstoffen gebruikt worden om waterstofgas te produceren. Geleidelijk aan kan er dan aan groene energie gedacht worden, maar dit wordt dan een natuurlijke afkickbehandeling voor onze verstoorde atmosfeer. Zo plots zal die global dimming dus niet ophouden.
En ik meen me trouwens te herinneren dat ik enkele maanden geleden een artikel las waarin stond dat de laatste jaren deze global dimming alweer aan het afnemen was.
In ieder geval bedankt voor je reactie! Nog meer discussie is steeds welkom!
25/09 21:32:30

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.