Reacties

14/09: Fijne stofdeeltjesZe zijn fijn en tegelijkertijd ook niet zo fijn, afhankelijk van wat je onder fijn verstaat. Het zou nl. jaarlijks het leven kosten aan 13.000 Belgen.
Op vrtnieuws.net staat vandaag een knap artikel over deze onzichtbare vervuiler die in BelgiŽ prominent aanwezig is. Kris Peeters wil als milieuminister z'n steentje bijdragen door de verkeerslichten beter op mekaar af te stellen....... Waarmee hij z'n reputatie weer alle eer aandoet. Hoe is 't toch mogelijk.
Volgens het artikel kost een roetfilter 500 ŗ 600 euro, met daarbij nog de kosten voor ongeveer 1 werkuur om het ding te installeren in een wagen. In Duitsland (waar ze op verschillende vlakken een voorsprong hebben op ons land. Kijk maar naar windenergie, zonnecellen op daken,...) wordt zo'n roetfilter uiteraard gesubsidieerd, maar wij hinken weer achterop. Het wegverkeer is immers de belangrijkste bron van dit stof.
Waarom maakt er nooit eens iemand de vergelijking tussen de verborgen kosten die het stof met zich meebrengt en de kosten om het probleem aan te pakken? Dat geldt trouwens op meerdere domeinen...

Reacties geplaatst

Dag, dank voor dit artikeltje. Op het VRT nieuws was er ook sprake van een meetinstrument om dat te meten. kan je dat eens opzoeken? of weet je daar iets over. Ik zoek dat omdat hier in Brussel, vooral in Molenbeek, de densiteit van het verkeer en de populatie zo groot is dat inderdaad er mensen 'sneuvelen'. maar we zoeken het fameuze meetinstrument om dit te meten. dank voor je hulp. Riet Dhont
16/09 13:39:35
De link naar het artikel op vrtnieuws.net werkte niet meer, dus dat heb ik even aangepast.
Het gebruikte toestelletje is waarschijnlijk dit hier: http://www.tsi.com/products...
16/09 13:59:57

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.