Reacties

24/10: An Intimate Evening of Grand IllusionVier jaar geleden ging ik in Vorst Nationaal naar David Copperfields nieuwste show (Portal) kijken, en was enorm onder de indruk van zijn kunsten. Toen ik hoorde dat hij op 23 oktober van dit jaar ons land nog eens zou aandoen tijdens zijn wereldtournee, reserveerde ik me dus weer een plaatsje.
Maar 't is gisteren toch een beetje tegengevallen... Eigenlijk was het niks meer dan een kopie van Portal met exact dezelfde hoofdacts op het einde. Er waren wel enkele nieuwigheden, maar om daarvoor zo'n "nieuwe" tournee op poten te zetten... 'k Weet het toch niet. Hij had immers vier jaar de tijd om heel wat meer nieuws te maken.

En dan was er ook weer die irritante vertaler. Bijna alles wat Copperfield zei, werd vertaald in het Frans, of in het Nederlands. Tot daar zijn schitterende -Engelstalige- humor... En 't gekste van al was dan dat blijkbaar effectief niemand Engels begreep! Bijna alle vrijwilligers deden hun taken fout of begrepen er pas na veelvuldig herhalen een beetje van. Echt ergerlijk.
Al bij al blijven zijn illusies echt prachtig om zien, zeker voor iemand die hem nog nooit eerder live aan het werk zag. Maar ik vind het toch jammer dat ik meer dan 90 euro heb uitgegeven aan het ticket. De prijzen gingen trouwens van 50 tot 105 euro, behoorlijk duur dus. Aangezien ik dezelfde verrassingen verwachtte als vorige keer kocht ik me bij de ingang ook een zogenaamd "programma" van 12 (!) euro. Het leek me wel een prachtig souvenir van de avond. Achteraf gezien bleek het helemaal geen programma te zijn... Gewoon een paar foto's en voor de rest een biografie, wat uitleg over zijn museum en zijn Project Magic om kinderen te helpen revalideren aan de hand van enkele eenvoudige illusies die ze zelf kunnen aanleren. Met andere woorden: kijk gewoon op zijn hopeloos gedateerde website (uit 2001), en je leert evenveel bij.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.