Reacties

05/12: Door de bommen de Bush niet meer zienVorige week werd een uit Iran afkomstige Canadese journalist de toegang tot de VS ontzegd op basis van de artikels op zijn (succesvolle) weblog. De douanebeambten baseerden hun oordeel helemaal op hetgeen ze vonden via Google, na het intikken van zijn naam in het zoekveldje. Hij moest antwoorden op vragen zoals wat hij vindt van de huidige Bush administration en waarom hij van zijn vrouw gescheiden is. Hoewel een Canadees zonder formaliteiten tot 6 maanden na elkaar in de VS mag verblijven, mocht hij dit keer het land dus niet in.
Vandaag komt de VS nogmaals in het nieuws i.v.m. meer dan 300 geheimzinnige CIA-vluchten naar Europa. Er zouden geheime Amerikaanse gevangenissen in enkele (Oost-)Europese landen gesitueerd zijn om daar met "speciale technieken" terreurverdachten te ondervragen. Deze technieken kennen we onderhand al uit het beruchte Abu Ghraib. En dan zijn er nog hoge piefen die durven zeggen dat "als het op mensenrechten aankomt, er geen grotere leider is dan de Verenigde Staten". Vorige week "vierde" de staat North Carolina trouwens zijn duizendste executie sinds 1976, het jaar van de herinvoering van de doodstraf in de VS.
Daarnaast komt Bush ook weer in het nieuws nu de vervolgonderhandelingen rond Kyoto aan de gang zijn in Montreal. Hoewel vorige week nog is aangetoond dat de golfstroom effectief begint te vertragen en dat Groenland al massa's ijs verloren is, enz... wil Bush nog steeds niks afweten van het Kyotoprotocol. Stel dat het de economie schaadt... ow jee...
En het lijstje met voorbeelden gaat uiteraard nog verder. Wie kan me nu eens uitleggen waarom Amerika het Land of the Free is? Waarom is Amerika zo rechtvaardig? Is dit ook allemaal een deeltje van die American dream?
Is Bush echt zoveel beter dan Saddam met de pet?

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.