Reacties

08/04: Supernova!Gisteren was het mijn beurt om de nieuwe Space Mountain: Mission 2 te gaan uitproberen in Disneyland Parijs. Tijdens de afgelopen week waren er enkele avant-premiŤres gepland voor de jaarpaspoorthouders, aandeelhouders, sponsors, partners, enz. om de laatste bugs uit de vernieuwde attractie te halen. Want zaterdag volgt na drie maanden van werkzaamheden de heropening van de attractie.

Op allerhande fansites waren reeds foto's, video's en geluidsfragmenten opgedoken van de herwerkte SM:M2, maar 'k ben er -met heel wat moeite- toch in geslaagd om niks te downloaden en om af te wachten tot het moment waarop ik het in levende lijve kon gaan uittesten. Op diezelfde sites stonden ook al heel wat besprekingen te lezen, en ze waren niet bepaald unaniem positief. En aangezien ik ook van mening ben dat Disney tegenwoordig wat van z'n innovatieve karakter heeft verloren, begon ik toch redelijk ongerust te worden over hun laatste wapenfeit in Parijs.

Gelukkig bleek m'n vrees ongegrond, want DLRP's nieuwste telg is volgens mij een echt schot in de ruimte roos geworden! De muziek is inderdaad wat moderner geworden (de heroÔsche muziek van Steve Bramson is vervangen door een nieuwe soundtrack van Michael Giacchino die z'n talent ook benutte voor The Incredibles), de wachtrij laat de gasten niet meer toe om binnen te kijken in de attractie,... maar dit kon m'n mening toch niet beÔnvloeden: de vernieuwde rit is overweldigend. Het enige minpuntje vond ik het feit dat de prachtige muziek uit de wachtrij is vervangen door walkie-talkiezever. En da's niet bepaald inspirerend te noemen om je voor te bereiden op een zogezegde ruimtereis naar een exploderende supernova.

Al bij al zijn ze -als het aan mij ligt- jammer genoeg geslaagd in hun opzet om de bezoekersaantallen in de komende jaren fors op te trekken: mijn bankrekening krijgt al de daver op 't lijf...

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.